Σάββατο, 30 Μαΐου 2009

Οι μοιραιοι



Κώστας Βάρναλης - Οι μοιραίοι

Μες στην υπόγεια την ταβέρνα,

μες σε καπνούς και σε βρισιές,

(απάνου εστρίγγλιζε η λατέρνα)

όλη η παραία πίναμε εψές,

εψές, σαν όλα τα βραδάκια,

να πάνε κάτου τα φαρμάκια.

Σφιγγόταν ο ένας πλάι στον άλλο

και κάπου εφτυούσε καταγής,

ω! πόσο βάσανο μεγάλο

το βάσανο είναι της ζωής!

Οσο κι ο νους αν τυραννιέται

άσπρην ημέρα δε θυμιέται!

(Ηλιε και θάλασσα γαλάζα

και βάθος του άσωτου ουρανού,

ω! της αυγής κροκάτη γάζα

γαρούφαλλα του δειλινού,

λάμπετε-σβήνετε μακριά μας,

χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας!)

Του ενού ο πατέρας χρόνια δέκα

παράλυτος - ίδιο στοιχιό

του άλλου κοντόμερη η γυναίκα

στο σπίτι λιώνει από χτικιό,

στο Παλαμίδι ο γυιός του Μάζη

κ' η κόρη του γιαβή στο Γκάζι.

-Φταίει το ζαβό το ριζικό μας!

-Φταίει ο θεός που μας μισεί!

-Φταίει το κεφάλι το κακό μας!

-Φταίει πρώτ' απ' όλα το κρασί!

"ποιος φταίει; Ποιος φταίει;... κανένα στόμα

δεν τόβρε και δεν τόπε ακόμα.

Ετσι, στην σκοτεινή ταβέρνα

πίνουμε πάντα μας σκυφτοί,

σαν τα σκουλήκια κάθε φτέρνα

όπου μας εύρει, μας πατεί:

δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα!

προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα!

Σάββατο, 16 Μαΐου 2009

Γιαννης Πλουταρχος

Ο Γιάννης Πλούταρχος (ή Γιάννης Κακοσσαίος, όπως είναι το αληθινό του όνομα), γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 1970 σε ένα μικρό χωριό έξω από τον Ορχομενό που ονομάζεται Μαυρόγια. Έμεινε εκεί ως τα 16 του χρόνια, οπότε πήγε στην Αθήνα για να πραγματοποιήσει το όνειρό του, να γίνει τραγουδιστής.

Δισκογραφία

  • Γιάννης Πλούταρχος - CD Single (1998)
  • Μόνο εσύ (1998)
  • Υπήρχαν όρκοι (2000)
  • Μικρές φωτογραφίες (2001)
  • Δεν είναι ο έρωτας...παιδί της λογικής (2002)
  • Πάει λίγος καιρός (2003)
  • Όλα σε σένα τα βρήκα (2005)
  • Κρυμμένα μυστικά (2006)
  • Στιγμές (2007) [Best of + 6 νέα τραγούδια]
  • Ο,τι γεννιέται στην ψυχή

Στην προσωπική του ζωή, είναι παντρεμένος με τη Μαρία με την οποία έχει αποκτήσει τέσσερα παιδιά, την Κατερίνα, τον Γιώργη και την Ελεωνόρα ενώ το τέταρτο παιδί του γεννήθηκε τον Δεκέμβριο του 2007. Του αρέσει πολύ η ζωγραφική ενώ το φετίχ του είναι τα λευκά ρούχα. Ο ίδιος θεωρεί ότι το μεγαλύτερο λάθος του είναι που δεν έμαθε σωστά ελληνικά.

Τρίτη, 12 Μαΐου 2009

object width="425" height="344">

Και το δικο μου τιο σακκακι παλιωσε Σακη

Αποψε κανεις μπαμ

Πετρο, Ειμαστε αλανια

Τα καβουρακια

Συννεφιασμενη Κυριακη

Της γερακινας γιος

Μεσ την πολυ σκοτουρα μου

Γεννηθηκα για να πονω

ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ

Σημερα αν θελετε ζητειστε μου τραγουδια απο τον μεγαλο Ελληνα συνθετη Βασιλη Τσιτσανη.

Μην απελπιζεσαι

Σαν μαγεμενο το μυαλο μου

Σαν αποκληρος γυριζω

Δευτέρα, 11 Μαΐου 2009

Για την Εφη

Για το Πετρο

παλι για την fotini

Για την fotini

Για την fotini το φιλαρακι

Καζαντζιδης για την anisixi

Φιλε anisixi

Ενα τραγουδι για την anisixi

Ενα τραγουδι φορτωμενο με αναμνησεις ζητησε ο Σακης

Φιλε ελα αποψε . Για τον Θαναση

Φιλος - Φιλια

Σημερα θελω να ζητησω τραγουδια που μεσα να περιεχουν την λεξη φιλος-φιλια. Και φυσικα την σημερινη αναρτηση την αφιερωνουμε οπως και τα τραγουδια σε εναν καλο μας φιλο που μας κρατουσε συντροφια μεσα απο τις ραδιοφωνικες του εκπομπες.

Στον Γιαννη τον loner at loosents

Σάββατο, 2 Μαΐου 2009

Αναγνώστες

<τύποσ script="text / javascript" charset="utf-8" src="http://ads.heroku.com / JavaScripts / show_ad.js ">
< ένας id = "k3l9kd_a" target = "_blank">

ΣΚΥΛΑΔΙΚΟ

Σκυλαδικο

Συνεργάτες

Αρχειοθήκη ιστολογίου